Isler
Hozzávalók
Isler
Töltelék:
Bevonathoz:
Elkészítés
Elkészítés
Utána hűvös helyen legalább 1-2 órát pihentetni kell a tésztát, inkább többet, ha van rá idő. Majd kinyújtjuk vékonyra, és kiszaggatjuk a formákat. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon kisütjük. (Hamar megég, így figyelni kell.)
2-2 db-ot összeragasztunk lekvárral, legfinomabb baracklekvárral. Sűrűbb lekvár kell hozzá, hogy ne folyjon szét. Az összeragasztás után pihentetni kell, hogy a tészta beszívja a lekvár egy részét, és ne essen szét az isler. Én este szoktam elkészíteni, és éjszaka van ideje összetapadni és megpuhulni.
Tetejére olajjal kevert olvasztott tortabevonót csurgatunk. (Sütőrácsra téve a felesleges csoki az alátett sütőpapírra csepeg, ami utána újra felhasználható.) Ha megszáradt cukorgyönggyel vagy kókusszal díszíthető.
Tárolás
Isler
Hozzávalók
Isler
Töltelék:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Utána hűvös helyen legalább 1-2 órát pihentetni kell a tésztát, inkább többet, ha van rá idő. Majd kinyújtjuk vékonyra, és kiszaggatjuk a formákat. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon kisütjük. (Hamar megég, így figyelni kell.)
2-2 db-ot összeragasztunk lekvárral, legfinomabb baracklekvárral. Sűrűbb lekvár kell hozzá, hogy ne folyjon szét. Az összeragasztás után pihentetni kell, hogy a tészta beszívja a lekvár egy részét, és ne essen szét az isler. Én este szoktam elkészíteni, és éjszaka van ideje összetapadni és megpuhulni.
Tetejére olajjal kevert olvasztott tortabevonót csurgatunk. (Sütőrácsra téve a felesleges csoki az alátett sütőpapírra csepeg, ami utána újra felhasználható.) Ha megszáradt cukorgyönggyel vagy kókusszal díszíthető.
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?