Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Adventi keksznaptár

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Adventi keksznaptár
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 24 db kekszhez

Mézeskalács tésztához

Ezen kívül

  • kevés tej

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Egy főzőedényben a mézet, cukrot, vanillincukrot és a vajat elkeverjük, majd felhevítjük. Az edényt a tűzről lehúzzuk, és hűvösre helyezzük. A lisztet a mézeskalács fűszerkeverékes sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a mandulát, a mézes masszát és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima tésztává dagasztjuk. Két evőkanálnyi masszát enyhén lisztezett munkafelületeden elnyújtunk, és néhány karácsonyi motívumot kiszúrunk. A maradék masszát egy 24 x 36 cm nagyságú lappá nyújtjuk. A lapot 4 x 9 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat további 3 egyenlő részre vágjuk, így összesen 24 kekszlapunk lesz. A kiszúrt tésztaformákat és kekszlapokat tepsibe helyezzük, és tejjel megkenjük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A megsült kekszekből fenyőt építünk. A kekszlapokat ízlés szerint cukormázzal, dekor tollal és dekor cukrokkal díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A kekszek sütés után puhák, de idővel megkeményednek.

Vélemények

Ibi53

Ibi53
2013.12.17. | 18:37

Majdnem ez , az en mezespogacsa alap receptem is,mandula nelkul. Most probalkoztam eloszor diszitessel , bar nem volt , se dekor tollam, se dekor cukorka itthon . A porcukorral es par csepp citromlevel felvert tojasfeherjet egy nylonzacskoba kanalaztam egyik sarkat picit kivagtam es dekoraltam . Hat ilyen lett .
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!