Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliakrémes kosárka

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

15 dkg liszt
10 dkg vaj vagy margarin
5 dkg porcukor
0,5 dl tej vagy szójatej
1 kiskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só

Krém:

8 dkg cukor
3 dl tej vagy szójatej
4 dkg vaj vagy margarin
1 dl tejszín vagy növényi tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt melegítsük elő 190 'C-ra.

Elkészítés

A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, kakaóport és a sütőport majd a tejet és gyors mozdulatokkal kicsit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva a hűtőben pihentetjük fél órát. A pihentetés után a tésztából egy rudat formázunk, amit 12 darabra vágunk és egyenként (folpackon) kicsit kinyújtjuk, majd a sütőformába (kosárkaformákba) nyomkodjuk. A túllógó széleket levágjuk. Sütőben 10 perc alatt megsütjük.
A pudinghoz a tej felét tegyük fel melegedni, a másik felével keverjük el a pudingport és a cukrot, ha meleg a tej öntsük hozzá és folytonosan kevergetve sűrítsük be, majd tegyük félre hűlni. (néha keverjük át). A tejszínhabot verjük fel kemény habbá, majd adjuk a hideg pudinghoz.
A krémet habzsákból nyomjuk a kosárkákba.

Tálalás

12-14 db

Tárolás

Hűtőben tároljuk.
Vaníliakrémes kosárka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!