Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyömbéres-narancsos keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gyömbéres-narancsos keksz

35 dkg liszt
2 tk. gyömbérpor
1 tk. szódabikarbóna
10 dkg margarin
15 dkg kristálycukor
1 tojás
2 ek. méz
1 narancs reszelt héja

Mázhoz:

7-8 dkg cukor
2 ek. citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a mézet, a narancshéjat, a gyömbérport és a felvert tojást. Tésztává gyúrjuk, majd lisztezett gyúrólapon kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk. Sütiformákkal kiszúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. Az előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt sülnek készre. Rácson hagyjuk hűlni, addig kikeverjük a mázat. Majd ha teljesen kihűlt, megkenjük a cukormázzal és hagyjuk száradni.

Tálalás

Nekem kb. 65 db lett ebből a mennyiségből, de ez függ a kiszúró formák méretétől is.

Tárolás

Sütisdobozban tartva akár hetekig is puha marad.

Alternatív elkészítés

Ne nyissunk ablakot a készítés közben, mert a mézes tészta kiszáradhat és nehezebben nyújtható, szaggatható. Ha mégis nagyon száraz lenne a tészta, akkor adhatunk hozzá egy kevés tejfölt (kb.1ek).
Gyömbéres-narancsos keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!