Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mézes karikák

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mézes karikák
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

Tésztához

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk a mézet, vanillincukrot, tojást és addig keverjük, míg sűrű masszát kapunk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához szitáljuk. A masszát nyomózsákba töltjük, majd a tepsibe kis (kb. 4 cm átmérőjű) gyűrűket nyomunk.

A tepsit a sütő felső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A cukormázat a tasakon szereplő útmutató szerint elkészítjük, majd a piros ételszínezék fokozatos (cseppenkénti) hozzáadásával a kívánt árnyalatra színezzük, és egy kanál vagy sütőecset segítségével a karikákon egyenletesen elsimítjuk.

Tálalás

Kb. 50 darab

Javaslatok, alternatív elkészítés

A friss cukormázra pörkölt mandulát vagy szórócukrot is szórhatunk.

Jól záródó fémdobozban a sütemény akár 3 hétig is eltartható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató