Narancsos tökfejek
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Mázhoz:
Elkészítés
Elkészítés
Ha pihent, enyhén lisztezett deszkára tesszük, és kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra. Majd egy kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. ( kb. 7 cm átmérőjű) Elkezdjük egy kés segítségével kivágni a szemét, orrát, száját, kinek, hogyan tetszik.
A kiszedett pici darabokból csinálunk neki pici véget, amit csak rányomunk, és késsel az arcát is megvágjuk. Érdemes kicsit mélyebben megvágni, nehogy a sütésnél eltűnjenek a vonalak, kicsit megduzzad a sütink.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt kissé megbarnultra sütjük.
Amíg meghűlnek a sütik, addig elkészítjük a krémet. Egy tálba tesszük a mascaponét, hozzáadjuk a porcukrot, a rumaromát, összekeverjük. A kihűlt kekszre kenjük.
Majd rátesszük a kivágott fejet is, és közben kissé lenyomjuk, hogy a lukakba belemenjen a krém.
Ha kész vannak, elkészítjük a mázat. A porcukrot összekeverjük a kifacsart narancslével, és ecset segítségével megkenjük őket. Kb. fél óra és rászárad a máz.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Narancsos tökfejek
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ha pihent, enyhén lisztezett deszkára tesszük, és kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra. Majd egy kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. ( kb. 7 cm átmérőjű) Elkezdjük egy kés segítségével kivágni a szemét, orrát, száját, kinek, hogyan tetszik.
A kiszedett pici darabokból csinálunk neki pici véget, amit csak rányomunk, és késsel az arcát is megvágjuk. Érdemes kicsit mélyebben megvágni, nehogy a sütésnél eltűnjenek a vonalak, kicsit megduzzad a sütink.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt kissé megbarnultra sütjük.
Amíg meghűlnek a sütik, addig elkészítjük a krémet. Egy tálba tesszük a mascaponét, hozzáadjuk a porcukrot, a rumaromát, összekeverjük. A kihűlt kekszre kenjük.
Majd rátesszük a kivágott fejet is, és közben kissé lenyomjuk, hogy a lukakba belemenjen a krém.
Ha kész vannak, elkészítjük a mázat. A porcukrot összekeverjük a kifacsart narancslével, és ecset segítségével megkenjük őket. Kb. fél óra és rászárad a máz.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?