Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos tökfejek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

35 dkg Rama
44 dkg liszt
12 dkg porcukor
1 db narancs reszelt héja

Krémhez:

25 dkg mascarpone krém
3 kiskanál porcukor
1 kiskanál rumaroma

Mázhoz:

5 dkg porcukor
1 evőkanál narancslé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a porcukrot és a margarint, belereszeljük a narancs héját, majd összegyúrjuk. Lefóliázzuk és 1 órát a hűtőben pihentetjük.
Ha pihent, enyhén lisztezett deszkára tesszük, és kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra. Majd egy kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. ( kb. 7 cm átmérőjű) Elkezdjük egy kés segítségével kivágni a szemét, orrát, száját, kinek, hogyan tetszik.
A kiszedett pici darabokból csinálunk neki pici véget, amit csak rányomunk, és késsel az arcát is megvágjuk. Érdemes kicsit mélyebben megvágni, nehogy a sütésnél eltűnjenek a vonalak, kicsit megduzzad a sütink.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt kissé megbarnultra sütjük.
Amíg meghűlnek a sütik, addig elkészítjük a krémet. Egy tálba tesszük a mascaponét, hozzáadjuk a porcukrot, a rumaromát, összekeverjük. A kihűlt kekszre kenjük.
Majd rátesszük a kivágott fejet is, és közben kissé lenyomjuk, hogy a lukakba belemenjen a krém.
Ha kész vannak, elkészítjük a mázat. A porcukrot összekeverjük a kifacsart narancslével, és ecset segítségével megkenjük őket. Kb. fél óra és rászárad a máz.

Tálalás

30 db

Alternatív elkészítés

Bármilyen alakzatban elkészíthető, nagyon finom töltött keksz.
Narancsos tökfejek Narancsos tökfejek Narancsos tökfejek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!