Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Valentin-napi linzer szívek

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Valentin-napi linzer szívek

50 g porcukor
100 g vaj
150 g búzaliszt

A töltéshez:

eperlekvár

A dekoráláshoz:

1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A porcukrot, lisztet, és vajat gyúrjuk tésztává. Csak addig gyúrjuk, míg összeáll a tészta. Amint egynemű lesz, már jó is.
Enyhén lisztezett asztalon nyújtsuk a linzertésztát kb. 3 mm vastagra.
Két darab szív alakú kiszúróra van szükségünk. Egy kisebbre, és egy nagyobbra. (Nekünk egy 8, és egy 4,5 cm-es volt.) A nagyobbikkal szúrjunk ki szív alakokat a tésztából, és tegyük sütőpapírral fedett sütőlemezre őket.
Minden másodiknak a közepét szúrjuk ki a kis kiszúróval, majd ecseteljük meg vékonyan tojással. Ez lesz a linzer teteje. Ötlet! A belső nélküli szívek hamarabb sülnek ki, mint az aljak, amelyek "teli" szívek. Így aztán célszerűbb lehet, ha külön lemezen sütjük a tetőket, és az aljakat.
200 C-on, kb. 10 perc alatt, előmelegített sütőben süssük aranybarnára a szíveket.
Kisülés, kihűlés után eperlekvárral töltsük össze őket, majd egy napig hagyjuk szikkadni.
Valentin-napi linzer szívek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!