Valentin-napi linzer szívek
Hozzávalók
Valentin-napi linzer szívek
A töltéshez:
A dekoráláshoz:
Elkészítés
Elkészítés
Enyhén lisztezett asztalon nyújtsuk a linzertésztát kb. 3 mm vastagra.
Két darab szív alakú kiszúróra van szükségünk. Egy kisebbre, és egy nagyobbra. (Nekünk egy 8, és egy 4,5 cm-es volt.) A nagyobbikkal szúrjunk ki szív alakokat a tésztából, és tegyük sütőpapírral fedett sütőlemezre őket.
Minden másodiknak a közepét szúrjuk ki a kis kiszúróval, majd ecseteljük meg vékonyan tojással. Ez lesz a linzer teteje. Ötlet! A belső nélküli szívek hamarabb sülnek ki, mint az aljak, amelyek "teli" szívek. Így aztán célszerűbb lehet, ha külön lemezen sütjük a tetőket, és az aljakat.
200 C-on, kb. 10 perc alatt, előmelegített sütőben süssük aranybarnára a szíveket.
Kisülés, kihűlés után eperlekvárral töltsük össze őket, majd egy napig hagyjuk szikkadni.
Valentin-napi linzer szívek
Hozzávalók
Valentin-napi linzer szívek
A töltéshez:
A dekoráláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Enyhén lisztezett asztalon nyújtsuk a linzertésztát kb. 3 mm vastagra.
Két darab szív alakú kiszúróra van szükségünk. Egy kisebbre, és egy nagyobbra. (Nekünk egy 8, és egy 4,5 cm-es volt.) A nagyobbikkal szúrjunk ki szív alakokat a tésztából, és tegyük sütőpapírral fedett sütőlemezre őket.
Minden másodiknak a közepét szúrjuk ki a kis kiszúróval, majd ecseteljük meg vékonyan tojással. Ez lesz a linzer teteje. Ötlet! A belső nélküli szívek hamarabb sülnek ki, mint az aljak, amelyek "teli" szívek. Így aztán célszerűbb lehet, ha külön lemezen sütjük a tetőket, és az aljakat.
200 C-on, kb. 10 perc alatt, előmelegített sütőben süssük aranybarnára a szíveket.
Kisülés, kihűlés után eperlekvárral töltsük össze őket, majd egy napig hagyjuk szikkadni.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?