Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács (rögtön puha)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mézeskalács (rögtön puha)

60 dkg liszt
30 dkg méz
10 dkg porcukor
2 kk. szódabikarbóna
1 kk. mézessütemény fűszerkeverék (vagy helyette: őrölt fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, gyömbér, ánizsmag)
1 narancs reszelt héja
2 db tojássárga
1 db egész tojás
1 ek. zsír
3 ek. tejföl

A cukormázhoz:

20 dkg porcukor
1 darab tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Lisztet átszitálom. A mézet felmelegítem.

Elkészítés

A tésztát konyhai robotgéppel készítjük a következő sorrendben: tojások, cukor, fűszerek, folyékony méz, zsír, tejföl, szódabikarbónás liszt.
12 ó-t hűvös helyen pihenjen.
0,5 cm vastagra nyújtom, tetszés szerint szaggatom, előmelegített sütőben 180 C-on sütöm. Vigyázat gyorsan sül -5 perc- ha túlsütjük, akkor kiszárad és kemény lesz a mézes.
Ha kihűlt a tojásfehérjét felverem a porcukorral és tetszés szerint díszítem.

Tárolás

Jól zárható dobozban 1 hét.
Mézeskalács (rögtön puha)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!