sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hájas kifli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hájas kifli

1 kg liszt
30 dkg sertésháj
5 dkg élesztő
2 ek. cukor
1 kk. só
1 dl olaj
3-3,5 dl tej
1 tojás

töltelék:

házi baracklekvár

tetejére:

1 tojássárgája
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben.
A liszthez hozzáadjuk a tojást, olajat, sót, majd a tejes keveréket és jól összedolgozzuk. Szükség szerint tejjel lágyítjuk vagy liszttel keményítjük a tésztát.
Kis pihentetés után 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát és megkenjük az előre ledarált háj felével-egyenletesen, hogy mindenhova jusson, majd kettőbe hajtjuk a tésztát.
10 perc elteltével megismételjük ezt a maradék hájjal.
További 10 perc múlva pedig már háj nélkül. Minél többször hajtogatjuk, annál rétegesebb lesz. (Ez türelem kérdése, én háromszor szoktam.)
Kinyújtjuk, majd háromszög formákat vágunk belőle, megtöltjük házi baracklekvárral és kifliket sodrunk.
Tojássárgájával megkenjük a tetejüket és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!