Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingos csiga

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

450 g búzaliszt
70 g porcukor
1 csipet só
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma citrom
60 g Rama
1 tojás (közepes méretű)
200 ml langyos tej

Pudinghoz:

500 ml tej
100 g porcukor
250 g sovány túró

Díszítéshez:

200 g bogyós gyümölcs (ízlés szerint)
100 g mogyoró (sótlan) vagy dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsit kivajazzuk és kibéleljük sütőpapírral. A mogyorót/diót durva darabokra törjük.

Elkészítés

1. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, amíg a tészta láthatóan megnő.
2. A pudingot a tasakon feltüntetett utasítás szerint a tej és a cukor hozzáadásával elkészítjük. A még forró pudinghoz hozzáadjuk az áttört túrót és hagyjuk a masszát kihűlni. Miközben a massza hűl, többször keverjük meg.
3. A tésztát 5 mm vastag lappá nyújtjuk. A pudingot egyenletesen elsimítjuk rajta. A bogyós gyümölcsöket és a mogyorót/diót egyenletesen elosztjuk a puding rétegen. A tésztát lentről indítva feltekerjük. A roládot 20 szeletre felvágjuk. A szeleteket a tepsibe fektetjük és további 25 percig pihentetjük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35 perc
Miután a sütemény megsült, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Pudingos csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!