Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rumos diócskák

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
2 kk. porcukor
10 dkg darált dió
25 dkg margarin
1 tojás

Krém:

25 dkg margarin
3 tojás
25 dkg porcukor
rum/rumaroma ízlés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztát összegyúrjuk és a kis mandula formákba belenyomkodjuk, 180 fokon kb. 15 perc alatt kisütjük. Ha kihűlt a következő krémmel töltjük.
A tojásokat a cukorral közepes lángon kb. 15-20 perc alatt sűrűre főzzük, kihűtjük. Kihűlés után margarinnal kihabosítjuk és aromával vagy rummal ízesítjük. Kettő mandulácskát összetöltünk a krémmel, jól záródó dobozban puhítjuk kb. 1 napot.
Rumos diócskák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!