Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

4 egész tojás
20 dkg porcukor
1-1 kávéskanál őrölt fahéj és szegfűszeg
1 dl tej
2 dl langyos méz
50 dkg liszt
1 púpos evőkanál szódabikarbóna

mázhoz:

1 tojásfehérje
kb. 15 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy nagy tálba tesszük, és összegyúrjuk. A hűtőben érdemes pihentetni, akár egy éjszakát. Ezután jól átgyúrjuk, kinyújtjuk 3-4 mm vékonyra, és kiszúrjuk.
Tepsire téve, kb. 190 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
A glazúrhoz a tojásfehérjét fölverjük, majd hozzászórjuk a porcukrot és azzal is verjük még néhány percet. Zacskóba töltjük, a sarkát kivágjuk, és díszeket rajzolunk a kalácsokra.
Mézeskalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!