Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ál pilótakeksz

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Ál pilótakeksz

50 dkg liszt
25 dkg porcukor
25 dkg Rama
2 db tojás
1 csomag Dr. Oetker Sütőpor (vagy 1 dkg szalalkáli)
kevés tej

Krémhez:

20 dkg porcukor
2 db tojás
4 púpozott evőkanál liszt
1,5 evőkanál étkezési keményítő
4 dl tejszín
10 dkg Rama
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet, porcukrot, átszitált sütőport, vaníliás cukrot jól összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a Ramát és jól összedolgozzuk, ha kell kevés tejjel.
2 részre osztjuk, és az egyikbe belegyúrjuk a kakaót.
Lisztezett deszkán előbb az egyik majd a másik tésztát 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük őket. Mivel a kakaósnál eléggé nehéz a színt nézni, érdemes 1-1 db fehér tésztát a kakaóssal sütni.
Közben elkészítjük a krémet is.
A vaj kivételével az összes szilárd hozzávalót egy kisebb edénybe tesszük, összekeverjük, és hozzáadjuk a tejszínt is. Jól elkeverjük, és lassú tűzön folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és még melegen a Ramát is hozzá keverjük.
Folyamatosan kevergetve kihűtjük a krémet (én kitettem és 3-4 percenként kinéztem elkeverni) Ha kihűlt akkor hűtőbe tesszük kicsit dermedni. Ha kihűltek a sütik, akkor 1 fehér és 1 kakaósat a krémmel összeragasztunk. Tegyünk bele bőven krémet, mert az éjszakai puhulás közben a krém is kissé megszárad. Nem fog kifolyni.

Tálalás

60 db lesz belőle

Tárolás

Fémdobozban tároljuk, napokig eláll.

Alternatív elkészítés

A kész süteményeknek egy éjszakát állni kell, hogy megpuhuljon a tészta.
Ál pilótakeksz Ál pilótakeksz Ál pilótakeksz Ál pilótakeksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
63 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!