Bagolyfiókák vaníliás tésztából
Hozzávalók
Bagolyfiókák vaníliás tésztából
Szükség lesz még:
Elkészítés
Elkészítés
Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és a sütőport, majd összekavarjuk.
A margarinos masszához szórjuk a sütőporos lisztet.
Alaposan összedolgozzuk.
Ne ijedjünk meg, elég lágy lesz a tészta.
Tegyük a hűtőbe pihenni 1 órára.
Erősen lisztezett felületen nyújtsuk ki 3 mm vastagra.
(Én 3 részre vettem a tésztát és egyenként nyújtottam ki, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.)
Szaggassunk ki közepes méretű korongokat.
A hulladék tésztából pödörgessünk apró golyókat, ezek lesznek a szemek.
Tegyük egymás mellé, középre a korongra, majd kissé nyomjuk laposra.
Tegyünk a szemek közepére 1-1 csokicseppet, azt is kicsit nyomjuk a tésztába.
Egy szem törökmogyorót állítsunk élére a két szem alá.
A pogácsa szaggatóval nyomjunk a fióka két oldalára 1-1 félkör alakú bevágást, de ne metsszük át teljesen.
Majd egy villa hegyét nyomjuk a tésztába két helyen, ezek lesznek a lábak.
Óvatosan tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe kicsit távol egymástól.
Előmelegített sütőben 180 fokon 7-8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, mert melegen a csokicsepp elkenődhet, ha hozzáérünk.
Bagolyfiókák vaníliás tésztából
Hozzávalók
Bagolyfiókák vaníliás tésztából
Szükség lesz még:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és a sütőport, majd összekavarjuk.
A margarinos masszához szórjuk a sütőporos lisztet.
Alaposan összedolgozzuk.
Ne ijedjünk meg, elég lágy lesz a tészta.
Tegyük a hűtőbe pihenni 1 órára.
Erősen lisztezett felületen nyújtsuk ki 3 mm vastagra.
(Én 3 részre vettem a tésztát és egyenként nyújtottam ki, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.)
Szaggassunk ki közepes méretű korongokat.
A hulladék tésztából pödörgessünk apró golyókat, ezek lesznek a szemek.
Tegyük egymás mellé, középre a korongra, majd kissé nyomjuk laposra.
Tegyünk a szemek közepére 1-1 csokicseppet, azt is kicsit nyomjuk a tésztába.
Egy szem törökmogyorót állítsunk élére a két szem alá.
A pogácsa szaggatóval nyomjunk a fióka két oldalára 1-1 félkör alakú bevágást, de ne metsszük át teljesen.
Majd egy villa hegyét nyomjuk a tésztába két helyen, ezek lesznek a lábak.
Óvatosan tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe kicsit távol egymástól.
Előmelegített sütőben 180 fokon 7-8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, mert melegen a csokicsepp elkenődhet, ha hozzáérünk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?