Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Álarc keksz

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Álarc keksz

25 dkg liszt
13 dkg porcukor
13 dkg Rama
1 db tojás
1/2 csomag Dr. Oetker Sütőpor (vagy 1 dkg szalalkáli)
kevés tej (ha szükséges)

Mázhoz:

1 db tojásfehérje
25 dkg porcukor
1-2 csepp citromlé
ici-pici forró víz (esetleg a végén ha kell)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet, porcukrot, átszitált sütőport, vaníliás cukrot jól összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a Ramat és jól összedolgozzuk, ha kell kevés tejjel. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kivágjuk a formát (én papír sablont készítettem és késsel körbevágtam) Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük őket.
A máz:
Tálba tesszük a tojásfehérjét, habverővel elkezdjük felverni, majd szép lassan fokozatosan beletesszük a porcukrot (kicsi fokozaton keverjük, addig különben porcukorfelhőben úszunk. Kb. 10 percig keverjük a robotgéppel, amíg a cukor elolvad benne. Ha nem tökéletes pici forró vizet adhatunk hozzá.
Akkor készült el, ha kifényesedik, és a kanalat belenyomva csúcsosra lehet húzni a krémet.
Nyomózsákba tesszük, (nekem csak zacskóm volt, aminek levágtam a végét.) Először a keksz szélét húzzuk ki vele, majd ha az egésszel megvagyunk addigra meg is szárad és lehet a közepét is kitölteni, mintázni. Ha nem egyenletes akkor egy kicsit rázogassuk jobbra - balra és gyönyörű egynemű sima lesz (Nagyon hamar szárad) Ha nem tettük az egészet nyomózsákba, egy vizes konyharuhával takarjuk le az edény tetejét, amiben van a krém.

Tálalás

Kb. 40 db

Alternatív elkészítés

9,5 cm hosszú és 4 cm magas, amit rajzoltam sablon.
Álarc keksz Álarc keksz Álarc keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
63 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!