Álarc keksz
Hozzávalók
Álarc keksz
Mázhoz:
Elkészítés
Elkészítés
A máz:
Tálba tesszük a tojásfehérjét, habverővel elkezdjük felverni, majd szép lassan fokozatosan beletesszük a porcukrot (kicsi fokozaton keverjük, addig különben porcukorfelhőben úszunk. Kb. 10 percig keverjük a robotgéppel, amíg a cukor elolvad benne. Ha nem tökéletes pici forró vizet adhatunk hozzá.
Akkor készült el, ha kifényesedik, és a kanalat belenyomva csúcsosra lehet húzni a krémet.
Nyomózsákba tesszük, (nekem csak zacskóm volt, aminek levágtam a végét.) Először a keksz szélét húzzuk ki vele, majd ha az egésszel megvagyunk addigra meg is szárad és lehet a közepét is kitölteni, mintázni. Ha nem egyenletes akkor egy kicsit rázogassuk jobbra - balra és gyönyörű egynemű sima lesz (Nagyon hamar szárad) Ha nem tettük az egészet nyomózsákba, egy vizes konyharuhával takarjuk le az edény tetejét, amiben van a krém.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Álarc keksz
Hozzávalók
Álarc keksz
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A máz:
Tálba tesszük a tojásfehérjét, habverővel elkezdjük felverni, majd szép lassan fokozatosan beletesszük a porcukrot (kicsi fokozaton keverjük, addig különben porcukorfelhőben úszunk. Kb. 10 percig keverjük a robotgéppel, amíg a cukor elolvad benne. Ha nem tökéletes pici forró vizet adhatunk hozzá.
Akkor készült el, ha kifényesedik, és a kanalat belenyomva csúcsosra lehet húzni a krémet.
Nyomózsákba tesszük, (nekem csak zacskóm volt, aminek levágtam a végét.) Először a keksz szélét húzzuk ki vele, majd ha az egésszel megvagyunk addigra meg is szárad és lehet a közepét is kitölteni, mintázni. Ha nem egyenletes akkor egy kicsit rázogassuk jobbra - balra és gyönyörű egynemű sima lesz (Nagyon hamar szárad) Ha nem tettük az egészet nyomózsákba, egy vizes konyharuhával takarjuk le az edény tetejét, amiben van a krém.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?