Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncsos kekszek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

22,5 dkg liszt
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg margarin
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 egész tojás
csipet só

Krém:

5 dkg margarin
4 evőkanál folyékony tejszín
1 cs. puncsos pudingpor (hidegen keverhető)
1 evőkanál rum
15 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta:
A tojást a margarinnal, porcukorral habosra keverjük. A száraz anyagokat is elvegyítjük, és a masszához adjuk.
Nyújtjuk, formázzuk és 160 fokon 7-8 perc alatt megsütjük.
Ne legyen kemény, inkább puha. Ahogy hűl, úgy keményedik is a tésztánk.
A krém:
A margarint habosra keverjük a porcukorral, pudinggal, rummal, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt.
A kekszeket megtöltjük a krémmel.

Alternatív elkészítés

Mivel karácsony közeledett így a motívumokat is az ünnephez tettem a tésztába. Lehet különböző mintával is díszíteni a kekszeket. Sütés előtt kell a tésztába a formákat belenyomni.
Puncsos kekszek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
59 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!