Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács szívek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

76 dkg liszt
34 dkg porcukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
csipet só
4 tojás
8 dkg méz
5 dkg margarin

Máz:

1 tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 teáskanál citromlé

lekenéshez:

1 tojás
1 tojássárga
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük. A margarint a mézet felolvasztjuk és hozzákeverjük, majd a tojásokat kissé villával felverjük és összeállítjuk vele a tésztát. A tésztát minimum 1 napig pihentetjük hűtőben.
Kinyújtjuk, különböző nagyságú szív kiszúróval készítjük. Majd sütés előtt 1 tojás + 1 sárgája keverékével lekenjük. Ha kihűltek teljesen, akkor a fehérjemázzal tetszés szerint feldíszítjük.
A mázhoz minimum kétszer átszitáljuk a porcukrot és a citromnak a levét is szűrjük le, hogy teljesen sima legyen a máz. Kb. 7-8 percig verjük, és azonnal tegyük zacskóba.

Tárolás

Jól záró dobozban, sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

Én a díszítéssel is mindig várok egy napot. A kész mázat tetszés szerint lehet színezni.
Mézeskalács szívek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!