Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Édes szívek Valentin napra

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

25 dkg liszt
15 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
csipet só

Csokoládémázhoz:

5 dkg ét vagy tejcsokoládé
1 mokkáskanál rum
1 kávéskanál étolaj
2 dkg vaj

Szóráshoz:

díszítőcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet, a sót, a sütőport összekeverjük. A vajat vagy margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot, és a tojássárgáját. Lassan belekeverjük a sütőporos lisztet, gyorsan összegyúrjuk és becsomagoljuk zsírpapírba és egy órát hűtőbe tesszük. Majd kinyújtjuk, és kiszúrjuk. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon addig sütjük, míg barnulni kezd. Kihűtjük, a csokoládémáz hozzávalóit a vaj kivételével vízgőz felett összeolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat és ha kicsit hűlt, belemártjuk a szívek felső oldalát és rácsra tesszük dermedni. Ízlés szerint díszítjük. Ha nem akarjuk díszíteni, felvert tojásfehérjével sütés előtt kenjük meg.

Tálalás

35 db

Tárolás

Jól záródó dobozban sokáig eláll.
Édes szívek Valentin napra Édes szívek Valentin napra

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!