Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aszalt szilvás diós mézes puszedli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Aszalt szilvás diós mézes puszedli

50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
25 dkg méz
1 dl víz
1 dkg szódabikarbóna
fahéj (ízlés szerint)
szegfűszeg (ízlés szerint)
5 dkg darált dió

A tetejére:

durvára vágott dió
felezett aszalt szilva (kb. 1 zacskó)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet összegyúrjuk a mézzel, vízzel, darált dióval, fűszerekkel, és egy órát pihentetjük. Ezután kb. egy centiméter vastagságúra nyújtjuk, tetejét meghintjük a durvára vágott dióval. Formára szaggatjuk, melyeknek közepére egy-egy fél szem aszalt szilvát teszünk. A sütit 150-180 fokos sütőben sütjük, körülbelül 8-10 percig.

Tálalás

Kávéval isteni!!!

Alternatív elkészítés

Jobban megmarad a dió a tésztán, ha a sodrófával belehengergeted, miután megszórtad, különben könnyen lepotyog.
Aszalt szilvás diós mézes puszedli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!