Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Zabpelyhes süti

Kovéva receptje https://www.sutnijo.hu/profil/90-koveva
Zabpelyhes süti
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű

Hozzávalók

  • 20 dkg zabpehely
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 2 ek vaj
  • 2 ek tej
  • 2 ek méz
  • fél csomag sütőpor
  • 1 Bourbon vaníliás cukor
Kovéva Kovéva receptje

Elkészítés

Elkészítés

A vajat, tejet és a mézet mikroban összemelegítem, belerakom a szárazanyagokat, mindent összekeverek.
Egy tepsibe (sütőpapírra) elég helyet hagyva kanálnyi halmokat rakok (megnő!).
180 fokon sütőtől függően kb 7-8 percig sütöm, amíg a széle elkezd barnulni.
Ilyenkor a közepe még nagyon lágy, kivétel utána teljesen ki kell hűlnie, úgy kell levenni a sütőpapírról, egyébként szétesik.

Tárolás

sokáig eláll, nekem van egy kedvenc fémdobozom erre a célra :)

Javaslatok, alternatív elkészítés

Lehet dúsítani mazsolával, magvakkal, aszalt gyümölccsel.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató