Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackocskák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

80 dkg liszt
20 dkg puha vaj
2 db tojássárgája
30 dkg porcukor
annyi tej, hogy összeálljon a tészta (min. 2 dl)

Töltelék:

a tészta kivájt belseje mozsárban apróra törve
20 dkg porcukor
20 dkg puha vaj
ízlés szerint baracklekvár
1 db rumaroma (vagy rum)
esetleg darált dió

Díszítés:

kristálycukor
1db vérnarancs aroma – piros (vagy sima ételfesték)
1 db keserűmandula aroma – zöld (vagy sima ételfesték)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral. A puha vajat a cukrokkal, tojássárgájával jó alaposan keverjük ki. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet és géppel (vagy kézzel) keverjük össze. Száraz, omlós, nagy darabokra darált kekszszerű állaga lesz. Ekkor kezdjük el fokozatosan hozzáadni a tejet és nagyon alaposan összegyúrni. (Eredetileg 2 dl-t írtak hozzá.) Ha összeállt, kis, jól megformált, diónyi gombócokat csinálunk belőle (kb. 30-35 g/gombóc). Nem kell ellapítani félgömbbé, kilapul magától. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, köztük helyet hagyva és 150 fokon (alsó-felső sütés) 15-20 percig halványra sütjük (szinte fehér marad, az aljuk is csak halvány aranybarna legyen). 15 perc után már rá kell nézni!
(Akkor sül megfelelően, ha az első 5-10 percben szép fokozatosan dagad, a felszíne először hólyagos, egyenetlen picit, de a 15. percre szép egyenletes felszínűre húzza ki magát. Ezután úgy 5 perccel már elkezdenek kirepedezni, kiszáradni, tehát még azelőtt ki kell venni.)
A kész félgömbök közepét kivájjuk. A peremüknél célszerű késsel körbevágni, kifordítani a kivágott darabot, a többit pedig kiskanállal kikaparni.
A töltelékhez a sütimorzsát meglocsoljuk a rumaromával, majd a többi hozzávalóval összekeverjük sűrű krémmé. Szerintem nem kell követni a fent írt mennyiségeket, kóstoljátok meg és saját ízlés szerint cukrozzátok. Én inkább lekvárból tettem bele többet és így nem kellett bele annyi cukor és vaj sem, mert jól összefogta ez is a sütimorzsát.
A krémmel megtöltjük a félgömböket és összepárosítjuk. Mindegyik barackot megfestjük egy ecsettel aromával és rögtön kristálycukorba forgatjuk.
Barackocskák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!