Gombkeksz csokiba mártva
Hozzávalók
Hozzávalók:
Mártáshoz:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés
Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és a sütőport, majd összekavarjuk.
A margarinos masszához szórjuk a sütőporos lisztet.
Reszeljük bele a citrom héját.
Alaposan összedolgozzuk.
Ne ijedjünk meg, elég lágy lesz a tészta.
Tegyük a hűtőbe pihenni 1 órára.
Erősen lisztezett felületen nyújtsuk ki 4 mm vastagra.
(Én 3 részre vettem a tésztát és egyenként nyújtottam ki, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.)
Szaggassunk ki közepes méretű korongokat.
Óvatosan tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe kicsit távol egymástól.
A kisebb pogácsa szaggatóval nyomjunk bevágást a korongok közepére, de ne metsszük át teljesen.
A szívószállal készítsünk lyukakat a gomblyuknak.
Előmelegített sütőben 180 fokon 7-8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Vigyázzunk, mert hamar megpirul és akkor kemény lesz.
Hagyjuk kihűlni.
Olvasszunk fel kb. 15 dkg étcsokoládét két ek. olajjal vízgőz felett.
Mártsuk bele a gombok alját.
Tegyük szikkadni sütőpapírra.
Ha a csoki megkötött, könnyen leválik a papírról.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Gombkeksz csokiba mártva
Hozzávalók
Hozzávalók:
Mártáshoz:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és a sütőport, majd összekavarjuk.
A margarinos masszához szórjuk a sütőporos lisztet.
Reszeljük bele a citrom héját.
Alaposan összedolgozzuk.
Ne ijedjünk meg, elég lágy lesz a tészta.
Tegyük a hűtőbe pihenni 1 órára.
Erősen lisztezett felületen nyújtsuk ki 4 mm vastagra.
(Én 3 részre vettem a tésztát és egyenként nyújtottam ki, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.)
Szaggassunk ki közepes méretű korongokat.
Óvatosan tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe kicsit távol egymástól.
A kisebb pogácsa szaggatóval nyomjunk bevágást a korongok közepére, de ne metsszük át teljesen.
A szívószállal készítsünk lyukakat a gomblyuknak.
Előmelegített sütőben 180 fokon 7-8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Vigyázzunk, mert hamar megpirul és akkor kemény lesz.
Hagyjuk kihűlni.
Olvasszunk fel kb. 15 dkg étcsokoládét két ek. olajjal vízgőz felett.
Mártsuk bele a gombok alját.
Tegyük szikkadni sütőpapírra.
Ha a csoki megkötött, könnyen leválik a papírról.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?