Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gombkeksz csokiba mártva

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

2 egész tojás
12,5 dkg margarin
10 dkg cukor
35 dkg liszt
1 csipet só
0,5 citrom reszelt héja

Mártáshoz:

15 dkg étcsokoládé
2 ek. étolaj

Ezenkívül:

1 db közepes pogácsa szaggató
1 db kisméretű pogácsa szaggató
1 vastagabb szívószálra
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral.
Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és a sütőport, majd összekavarjuk.
A margarinos masszához szórjuk a sütőporos lisztet.
Reszeljük bele a citrom héját.
Alaposan összedolgozzuk.
Ne ijedjünk meg, elég lágy lesz a tészta.
Tegyük a hűtőbe pihenni 1 órára.
Erősen lisztezett felületen nyújtsuk ki 4 mm vastagra.
(Én 3 részre vettem a tésztát és egyenként nyújtottam ki, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.)
Szaggassunk ki közepes méretű korongokat.
Óvatosan tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe kicsit távol egymástól.
A kisebb pogácsa szaggatóval nyomjunk bevágást a korongok közepére, de ne metsszük át teljesen.
A szívószállal készítsünk lyukakat a gomblyuknak.
Előmelegített sütőben 180 fokon 7-8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Vigyázzunk, mert hamar megpirul és akkor kemény lesz.
Hagyjuk kihűlni.
Olvasszunk fel kb. 15 dkg étcsokoládét két ek. olajjal vízgőz felett.
Mártsuk bele a gombok alját.
Tegyük szikkadni sütőpapírra.
Ha a csoki megkötött, könnyen leválik a papírról.

Tálalás

50 db csokis gomb lett ebből az adagból.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

A szívószálban benne marad a tészta, de könnyen kinyomhatjuk belőle, ha két ujjal összefogjuk a szálat és a vége felé toljuk a masszát.
Gombkeksz csokiba mártva

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!