Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Hókifli

Mazsolám receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9400-mazsolam
Hókifli
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Aprósütemények , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 1 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg cukor
  • szilvalekvár
Mazsolám Mazsolám receptje

Elkészítés

Előkészítés

A tésztát korábban is összeállíthatjuk, és felhasználásig hűtőben tároljuk. Azonban nyújtás előtt hagyjuk kicsit melegedni szobahőmérsékleten.

A lekvár kivételével a többi hozzávalóból tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk. Egyesével kinyújtjuk, majd cikkekre vágjuk. A szélesebbik oldalára teszünk 1-2 tk. lekvárt és feltekerjük. Sütőpapíros tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Még melegen porcukorral szórjuk meg, vagy forgatjuk meg benne.

Tálalás

Nagyságtól függően egy körből 8 db kifli lesz.

Tárolás

Zárt dobozba, hűvös helyen tároljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Elkészíthetjük más lekvárral is, de diós töltelékkel is akár. Csak arra kell figyelni, hogy a lekvár sütésálló legyen, a diós töltelék pedig ne legyen folyós.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!