Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingos csigák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pudingos csigák

1/2 kg liszt
1,5 dl tej
2 ek. cukor
2,5 dkg élesztő
5 dkg margarin
1 tojás
csipet só

Töltelék:

kb. 3 dkg margarin

Kenéshez:

1 tojássárgája
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A pudingos tölteléket korábban is elkészíthetjük. De ne csak a pudingot készítsük el, hanem keverjük bele a margarint is, mert akkor így későn könnyebben tudunk vele dolgozni!

Elkészítés

Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen kelesztjük kb. a duplájára.
Közben elkészítjük a pudingot a leírás szerint. Ha nem elég vaníliás az íze, felturbózhatjuk egy csomag vaníliás cukorral, vagy igazi vaníliával! 3 dkg margarint hagyunk szobahőmérsékletűre melegedni, és a félig kihűlt pudinghoz keverjük.
Amikor megkelt a tészta, kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a pudinggal és feltekerjük! Kb. kétujjnyi vastagra felszeleteljük, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Tepsiben letakarva hagyjuk még 20 percet kelni, addig előmelegítjük a sütőt kb. 180-190 fokra. Egy tojássárgáját nagyon kevés vízzel felhígítva elkeverünk, majd lekenjük a csigák oldalát. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Tálalás

Ebből a mennyiségből kb. 20-25 db lesz, attól függ, hogy mekkorára szeleteljük fel.

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk, lefedve!

Alternatív elkészítés

Aki szereti porcukorral megszórva tálalhatja. Illetve mazsolát is keverhetünk a töltelékbe!
Pudingos csigák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!