Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pudingos csigák

Mazsolám receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9400-mazsolam
Pudingos csigák
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Aprósütemények , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

  • 1/2 kg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dkg margarin
  • 1 tojás
  • csipet só

Töltelék

Kenéshez

  • 1 tojássárgája
Mazsolám Mazsolám receptje

Elkészítés

Előkészítés

A pudingos tölteléket korábban is elkészíthetjük. De ne csak a pudingot készítsük el, hanem keverjük bele a margarint is, mert akkor így későn könnyebben tudunk vele dolgozni!

Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen kelesztjük kb. a duplájára.
Közben elkészítjük a pudingot a leírás szerint. Ha nem elég vaníliás az íze, felturbózhatjuk egy csomag vaníliás cukorral, vagy igazi vaníliával! 3 dkg margarint hagyunk szobahőmérsékletűre melegedni, és a félig kihűlt pudinghoz keverjük.
Amikor megkelt a tészta, kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a pudinggal és feltekerjük! Kb. kétujjnyi vastagra felszeleteljük, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Tepsiben letakarva hagyjuk még 20 percet kelni, addig előmelegítjük a sütőt kb. 180-190 fokra. Egy tojássárgáját nagyon kevés vízzel felhígítva elkeverünk, majd lekenjük a csigák oldalát. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Tálalás

Ebből a mennyiségből kb. 20-25 db lesz, attól függ, hogy mekkorára szeleteljük fel.

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk, lefedve!

Javaslatok, alternatív elkészítés

Aki szereti porcukorral megszórva tálalhatja. Illetve mazsolát is keverhetünk a töltelékbe!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!