Isler

Nudlipamacs receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3698-nudlipamacs
Isler
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 50 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl tej
  • cseresznye, meggy, eper dzsem (annyi, amennyivel betölthetjük a kekszeket)
  • 30 dkg olvasztott étcsokoládé
Nudlipamacs Nudlipamacs receptje

Elkészítés

Előkészítés

A tepsiket vékonyan kiolajozzuk, és leszórjuk liszttel.

A lisztet és a porcukrot átszitáljuk. A lisztet a gyúródeszkára öntjük, és középen egy krátert képzünk, belerakjuk a felkockázott vajat, és elmorzsoljuk.
Amikor már nincsenek benne nagy darabok, beleszórjuk a diót, és a porcukrot is. Végül a tojássárgájákkal, és a tejjel gyors mozdulatokkal begyúrjuk. 30 percre betesszük a hűtőbe pihentetni.
Lisztezett gyúródeszkán kb. 0,5 cm vastagon kinyújtjuk, sima szélű kiszúróval kiszaggatjuk, s 180 fokon megsütjük, nagyjából 10-12 perc alatt.
A kész kekszeket rácsra tesszük, hogy kihűljenek.
Betöltjük a kedvünkre való lekvárral, (Kb. 1 kiskanálnyi lekvárt tettem bele.) és lezárjuk egy másikkal.
Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, s ebbe mártjuk bele az islerek tetejét.
Ismét rácsra tesszük, s megvárjuk, amíg megköt a csokoládé.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Minimum egy éjszakán át állni hagyjuk, hogy megpuhuljanak.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató