Színes kekszek
Hozzávalók
Barna csíkhoz:
Rózsaszín csíkhoz:
Sárga csíkhoz:
Elkészítés
Elkészítés
A száraz hozzávalókat jól összekeverjük, a vajat hozzámorzsoljuk, majd a tojással jól gyúrható, kellemes állagú tésztává gyúrjuk.
A különböző színekből, sütőpapíron egyforma méretű lapokat nyújtunk, színenként lehetnek kb. fél cm vastagok. Ne lisztezzük, mert akkor nem fognak egymásra ragadni. Majd óvatosan a sütőpapír segítségével egymásra helyezzük, és a nyújtófával kicsit nyújtunk rajta, hogy összetapadjanak.
A négyzet alakúhoz:
Hosszában kb. 4-5 cm-s hasábokat vágunk, és egymásra teszünk kettőt, majd kicsit összenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük kb. 1 órára, majd nagyon éles késsel 3-4 mm vékony szeleteket vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
A csigához:
A nyújtófával kicsit vékonyabbra nyújtjuk a 3 rétegű tésztát, majd a sütőpapír segítségével jó szorosan feltekerjük, kicsit meggörgetjük, hogy amennyire lehet összetapadjon. Hűtőbe tesszük 1 órára. Mikor kivettük, kb. fél cm vastagra szeleteljük, és mindet egy nyújtófával 3-4 mm vékonyra "nyújtjuk". Ez azért érdekes, mert a csigánál, ha a közepe nem tapadt össze, akkor így jobban össze tudjuk dolgozni, nem nyílik szét, és simább lesz a felülete is.
A kekszeket 200 fokon, kb. 12 perc alatt megsütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Színes kekszek
Hozzávalók
Barna csíkhoz:
Rózsaszín csíkhoz:
Sárga csíkhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A száraz hozzávalókat jól összekeverjük, a vajat hozzámorzsoljuk, majd a tojással jól gyúrható, kellemes állagú tésztává gyúrjuk.
A különböző színekből, sütőpapíron egyforma méretű lapokat nyújtunk, színenként lehetnek kb. fél cm vastagok. Ne lisztezzük, mert akkor nem fognak egymásra ragadni. Majd óvatosan a sütőpapír segítségével egymásra helyezzük, és a nyújtófával kicsit nyújtunk rajta, hogy összetapadjanak.
A négyzet alakúhoz:
Hosszában kb. 4-5 cm-s hasábokat vágunk, és egymásra teszünk kettőt, majd kicsit összenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük kb. 1 órára, majd nagyon éles késsel 3-4 mm vékony szeleteket vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
A csigához:
A nyújtófával kicsit vékonyabbra nyújtjuk a 3 rétegű tésztát, majd a sütőpapír segítségével jó szorosan feltekerjük, kicsit meggörgetjük, hogy amennyire lehet összetapadjon. Hűtőbe tesszük 1 órára. Mikor kivettük, kb. fél cm vastagra szeleteljük, és mindet egy nyújtófával 3-4 mm vékonyra "nyújtjuk". Ez azért érdekes, mert a csigánál, ha a közepe nem tapadt össze, akkor így jobban össze tudjuk dolgozni, nem nyílik szét, és simább lesz a felülete is.
A kekszeket 200 fokon, kb. 12 perc alatt megsütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?