Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sakk-keksz

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Sakk-keksz

40 dkg liszt
10 dkg porcukor
csipet só
30 dkg margarin
1/2 narancs héja
2 tojássárgája

Ragasztáshoz:

1 tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet, a cukrot, a narancshéjat, a sót és a vaníliát tálba teszem és hozzákockázom a hideg! margarint. Géppel morzsásra dolgozom. Kettéveszem, az egyik felét 2 ek. kakaóval és 1 sárgájával gombóccá dolgozom. Fóliába csomagolom és hűtőbe teszem. A sárga tésztába teszek egy sárgáját és azt is összedolgozva, fóliába csomagolva hűtőbe teszem. Legalább fél órát hagyom hűlni!
Előveszek a gombócokat és elfelezem, majd kinyújtjuk max. 1 cm vastagra. Tehát eddig van 4 kinyújtott lapunk! 1 sárga és 1 barna lapot a hosszabbik oldal mentén 1 cm széles csíkokra vágom, és felváltva lerakom őket. 5 csík megy egy sorba, a sorokat lazán felvert tojásfehérjével ragasztom össze. A maradék tésztából 2 mm-es téglalapot nyújtok és befedem vele. Kb. 3 mm vastagra szeletelem és sütőpapíros tepsiben 180 fokon 8-9 perc alatt készre sütöm. Kihűlve dobozba/üvegben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Én az egyik feleket is tovább feleztem, abból készítettem egy kisebb adag sakk mintás kekszet (tehát az egészhez viszonyítva 25% ment a csíkokra, 25% pedig a befedésre). A maradék félből (tehát 50%) pedig csigákat csináltam, de ez a képeken jobban látszik!
Sakk-keksz Sakk-keksz Sakk-keksz Sakk-keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!