Diós kosárkák
Hozzávalók
Diós kosárkák
Elkészítés
Elkészítés
A 40 dkg liszthez hozzáadjuk a vanillincukrot, és a sütőport. 20 dkg margarinnal, 10 dkg porcukorral, 3 tojássárgájával, és 3 evőkanál tejföllel összekavarom, finom linzer tésztát készítünk. Vékonyra nyújtjuk, kosárka szaggatóval kiszaggatjuk. Kiolajozott kosárka formákba rakjuk, magozott meggyet teszünk bele.
Krém:
3 darab tojásfehérjét felverünk 20 dkg porcukorral, hozzáadunk egy negyed citrom levét, és 20 dkg darált diót. A tölteléket a kosárkákba adagoljuk, hogy a meggyet befedje, majd halványra sütjük.
Alternatív elkészítés
Diós kosárkák
Hozzávalók
Diós kosárkák
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A 40 dkg liszthez hozzáadjuk a vanillincukrot, és a sütőport. 20 dkg margarinnal, 10 dkg porcukorral, 3 tojássárgájával, és 3 evőkanál tejföllel összekavarom, finom linzer tésztát készítünk. Vékonyra nyújtjuk, kosárka szaggatóval kiszaggatjuk. Kiolajozott kosárka formákba rakjuk, magozott meggyet teszünk bele.
Krém:
3 darab tojásfehérjét felverünk 20 dkg porcukorral, hozzáadunk egy negyed citrom levét, és 20 dkg darált diót. A tölteléket a kosárkákba adagoljuk, hogy a meggyet befedje, majd halványra sütjük.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?