Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós kosárkák

henocska receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10262-henocska
Diós kosárkák
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

henocska henocska receptje

Elkészítés

Elkészítés

Tészta:
A 40 dkg liszthez hozzáadjuk a vanillincukrot, és a sütőport. 20 dkg margarinnal, 10 dkg porcukorral, 3 tojássárgájával, és 3 evőkanál tejföllel összekavarom, finom linzer tésztát készítünk. Vékonyra nyújtjuk, kosárka szaggatóval kiszaggatjuk. Kiolajozott kosárka formákba rakjuk, magozott meggyet teszünk bele.
Krém:
3 darab tojásfehérjét felverünk 20 dkg porcukorral, hozzáadunk egy negyed citrom levét, és 20 dkg darált diót. A tölteléket a kosárkákba adagoljuk, hogy a meggyet befedje, majd halványra sütjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A kosárka formákat muffin-papírral is ki lehet bélelni, így nem kell kiolajozni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!