Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós kosárka

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

30 dkg liszt
30 dkg Rama
8 dkg porcukor
2 tojássárgája
kevés szódabikarbóna
pici só

Töltelék:

15 dkg házi lekvár /meggy, birsalma/
30 dkg porcukor
30 dkg durvára darált mogyoró
fél citrom leve és héja
4 tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 20 percig hűtőben pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkán 3-4 milliméteresre nyújtjuk, kosárka méretű köröket szúrunk ki belőle. A kosárkákat vékonyan kikenjük Ramával és a tésztával kibéleljük.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a porcukrot is hozzákeverjük. Hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, végül a durvára darált mogyorót is beleforgatjuk.
A tésztakosarak aljára 1-1 kávéskanálnyi lekvárt teszünk, majd egy evőkanálnyit a mogyorós masszából. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon, 15 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tálalás

Kb. 30 darab kosárka.

Tárolás

Hűvös helyen tárolva sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

Kosárka forma helyett szilikonos muffin formában is elkészíthető, ekkor nem kell kivajazni.
A maradék tésztával a kosárkák tetejét díszíthetjük.
Mogyorós kosárka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!