Mogyorós kosárka
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
A tésztát lisztezett deszkán 3-4 milliméteresre nyújtjuk, kosárka méretű köröket szúrunk ki belőle. A kosárkákat vékonyan kikenjük Ramával és a tésztával kibéleljük.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a porcukrot is hozzákeverjük. Hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, végül a durvára darált mogyorót is beleforgatjuk.
A tésztakosarak aljára 1-1 kávéskanálnyi lekvárt teszünk, majd egy evőkanálnyit a mogyorós masszából. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon, 15 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
A maradék tésztával a kosárkák tetejét díszíthetjük.
Mogyorós kosárka
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztát lisztezett deszkán 3-4 milliméteresre nyújtjuk, kosárka méretű köröket szúrunk ki belőle. A kosárkákat vékonyan kikenjük Ramával és a tésztával kibéleljük.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a porcukrot is hozzákeverjük. Hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, végül a durvára darált mogyorót is beleforgatjuk.
A tésztakosarak aljára 1-1 kávéskanálnyi lekvárt teszünk, majd egy evőkanálnyit a mogyorós masszából. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon, 15 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
A maradék tésztával a kosárkák tetejét díszíthetjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?