Kókuszdió

Cinuka receptje https://www.sutnijo.hu/profil/972-cinuka
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Aprósütemények , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

Hozzávalók

A külsejéhez

A belsejéhez

  • 10 dkg Rama sütőmargarin
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor

A forgatáshoz

  • 6-8 dkg kókuszreszelék

A díszítéshez

  • 15 szem fél dióbél
Cinuka Cinuka receptje

Elkészítés

Elkészítés

Elkészítése:

Először a belsejéhez valókat gyúrjuk össze, és 15 egyforma kis golyót formálunk belőle. 15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy a formáját megtartsa. A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne, majd nedves kézzel 15 egyforma gombócot formálunk belőle. Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor szilvás gombócot készítünk. Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül hűtőszekrényben vagy mélyhűtőben dermedni hagyjuk, Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk, és egy-egy negyed dióval díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató