Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dióhabos csónak

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Dióhabos csónak

1 csomag 40 dkg-os vajastészta
20 dkg darált dió
3 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
kevés rum

Szóráshoz:

Porcukor

Kenéshez:

1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, a diót a citromhéjjal, és a vaníliás cukorral elkeverjük, és a rummal is, majd a tojáshabhoz vegyítjük. A tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra, és téglalapokat vágunk belőle. A tésztába teszünk a diótöltelékből, és összehajtjuk, mint egy könyvet, felállítjuk, és a két végét összecsípjük, mint egy kis csónakot. A szélei megkenjük tojással, és egy papírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól kellő távolságra. 200 fokon előmelegített sütőben megsütjük 15 perc alatt. Porcukorral meghintjük.
Dióhabos csónak Dióhabos csónak Dióhabos csónak

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!