Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Dióhabos csónak

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Dióhabos csónak
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Leveles tészták
Másodlagos kategória: Aprósütemények , Egyéb leveles tészták

Hozzávalók

  • 1 csomag 40 dkg-os vajastészta
  • 20 dkg darált dió
  • 3 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • kevés rum
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

Szóráshoz

  • Porcukor

Kenéshez

  • 1 tojás
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, a diót a citromhéjjal, és a vaníliás cukorral elkeverjük, és a rummal is, majd a tojáshabhoz vegyítjük. A tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra, és téglalapokat vágunk belőle. A tésztába teszünk a diótöltelékből, és összehajtjuk, mint egy könyvet, felállítjuk, és a két végét összecsípjük, mint egy kis csónakot. A szélei megkenjük tojással, és egy papírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól kellő távolságra. 200 fokon előmelegített sütőben megsütjük 15 perc alatt. Porcukorral meghintjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!