Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes linzer

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

28 dkg liszt
5 dkg margarin
8 dkg zsír
8 dkg porcukor
2 tojássárga
1 evőkanál tejföl

Töltelék:

2 tojásfehérje
15 dkg porcukor
20 dkg darált dió
20 dkg meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához mindent jól összegyúrunk, majd kinyújtjuk és hullámos szélű kiszúróval kiszaggatjuk.
A tojásfehérjét habbá verjük és belekeverjük a porcukrot, majd a darált diót. A tészta tetejére halmokat készítünk, majd ráteszünk egy fél meggyet.
Sütjük 180 fokon légkeveréses sütőbe, 6-8 percig.

Tálalás

Kb. 80 darab

Tárolás

Jól záró dobozban, sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

Ez a recept Tündi barátnőm sokat készített receptje!
Meggyes linzer Meggyes linzer Meggyes linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!