Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis macaron

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokis macaron

5 db tojásfehérje (4-5 napig hűtőben érleljük)
10 dkg kristálycukor
18 dkg nagyon finomra darált mandula
27 dkg porcukor szitálva
3 dkg jó minőségű kakaópor
Dr. Oetker Ételszínezék piros (pár csepp)
Dr. Oetker Ételszínezék zöld (pár csepp)

Krém:

2 tábla jó minőségű étcsokoládé
200 ml főzőtejszín vagy hab
2,5 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan beleszórjuk a kristálycukrot, jó kemény habbá verjük. A darált mandulát és porcukrot összekeverjük, hozzáadunk 2-3 kanállal a keményre vert habból, összekeverjük, majd a maradék habot óvatosan a masszához keverjük, hogy ne törjön össze, jól összedolgozzuk. 1/3 részébe belekeverjük a kakaót, 1/3 részébe a piros festéket és 1/3 részébe a zöld festéket. A masszát sima csöves habzsákba vagy zacskóba töltjük, kis halmokat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe, úgy, hogy ne érjenek egymáshoz, mert nőni fognak. A macaronokat szárítjuk 50 fokos sütőben nyitott sütőajtónál kb. 1 órát, akkor jó, ha a macaronok teteje jó kemény nem ragad ujjunkra már a massza. Ezután megsütjük őket, ekkor megemelkednek és kis talpacskájuk lesz, 150 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek levesszük a sütőpapírról és megtöltjük a csoki krémmel.
A vajat a csokival egy tálba tesszük és ráöntjük a forrásban lévő tejszínt, jól kikeverjük, lehűtjük és megtöltjük a macaronokat. Hűtőben tároljuk.

Tálalás

Nem egyszerű az elkészítése, de megéri a fáradtságot.
40-45 db lesz belőle.
Igazi finom édesség!
Csokis macaron Csokis macaron Csokis macaron

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!