"Zöld" dió
Hozzávalók
"Zöld" dió
Töltelék:
Díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
Vékonyan kivajazzuk a dióformákat, a tésztát belenyomkodjuk, úgy, hogy a közepén mélyedés maradjon.
Közepes hőmérsékletű sütőben kb. 12 perc alatt aranysárgára sütjük, és még melegen kifordítjuk a formákból.
A töltelékhez villával felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a porcukrot és gőz fölött sűrű krémmé főzzük. A Ramát habosra keverjük, és jól összedolgozzuk a kihűlt krémmel. Mandula vagy rum aromával ízesítjük, és zöld ételfestékkel színezzük.
A fél diókat ezzel a krémmel összeragasztjuk, majd vaníliás porcukorba forgatjuk az egész diószemeket.
Ha maradt a krémből, akkor a külsejét is díszíthetjük vele.
Tálalás
Tárolás
"Zöld" dió
Hozzávalók
"Zöld" dió
Töltelék:
Díszítés:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Vékonyan kivajazzuk a dióformákat, a tésztát belenyomkodjuk, úgy, hogy a közepén mélyedés maradjon.
Közepes hőmérsékletű sütőben kb. 12 perc alatt aranysárgára sütjük, és még melegen kifordítjuk a formákból.
A töltelékhez villával felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a porcukrot és gőz fölött sűrű krémmé főzzük. A Ramát habosra keverjük, és jól összedolgozzuk a kihűlt krémmel. Mandula vagy rum aromával ízesítjük, és zöld ételfestékkel színezzük.
A fél diókat ezzel a krémmel összeragasztjuk, majd vaníliás porcukorba forgatjuk az egész diószemeket.
Ha maradt a krémből, akkor a külsejét is díszíthetjük vele.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?