Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvás batyu

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

30 dkg liszt
25 dkg margarin
14 evőkanál sör
2 db tojássárgája
pici só

Töltelékhez:

16 db szilva és fahéjas porcukor

Kenéshez:

2 db tojásfehérje (kissé felverve)

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Szilvát megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágva kimagozzuk. Kevés porcukrot összekeverünk ízlés szerinti fahéjjal /kb. 2 evőkanálnyit/ A margarint fagyasztóba tesszük kb. 10 percre, hogy könnyebb legyen reszelni.

Elkészítés

Liszttel elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tojások sárgáját, és ezzel is elkeverjük. Kivesszük a fagyasztóból a margarint, amit tésztareszelővel lereszelve hozzáadunk, úgy, hogy reszelés közben többször összeforgatjuk a liszttel. Ezután a sört is hozzáadva gyorsan összedolgozzuk. Négy részre osztjuk a tésztát, egyenként kör alakúra nyújtjuk, 8 cikkre vágjuk. A cikkek szélesebb részére teszünk 1 fél szilvát, a mag helyére mokkáskanálnyi fahéjas porcukrot. A két sarkát a tésztának ráhajtjuk a szilvára, majd feltekerjük, mint a kiflit. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Tálalás

32 db

Tárolás

Konyharuhával letakarva.
Szilvás batyu Szilvás batyu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!