Vaníliakifli
Hozzávalók
Vaníliakifli
Elkészítés
Elkészítés
Ha lehűlt, kicsit átgyúrom, és kisebb alma méretű darabokat szaggatok belőle, ezekből pedig gyúródeszkán kb.1 cm vastag rudakat sodrok. A rudakat 4-5 cm-enként felvágom, a szeletekből kifliket formázok, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, min. 1 cm-re egymástól. 180 fokra hevített sütőben, felső rácson 10-16 percig sütöm. Sütője válogatja, menyi idő kell neki, mindenesetre tíz perc elteltével érdemes ellenőrizni: ha a kiflik talpa tejeskávé színű, 1-2 perc múlva vegyük ki a sütőből.
A friss kiflik ilyenkor még törékenyek (s persze tűzforrók), ezért 1-2 percet várjunk, majd egyesével forgassuk vaníliás porcukorba. (A fenti adaghoz 15 dkg porcukor és 2 tasak vaníliás cukor keveréke dukál.) Ezen első forgatáskor a cukorréteg mintegy bevonatként rátapad a meleg kiflikre; ha teljesen kihűltek, forgassuk ismét a cukorba, így igazán tetszetősek lesznek. (A fotó az első forgatás után készült, majd töltök fel fotogénebb példányokat is) :)
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Vaníliakifli
Hozzávalók
Vaníliakifli
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ha lehűlt, kicsit átgyúrom, és kisebb alma méretű darabokat szaggatok belőle, ezekből pedig gyúródeszkán kb.1 cm vastag rudakat sodrok. A rudakat 4-5 cm-enként felvágom, a szeletekből kifliket formázok, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, min. 1 cm-re egymástól. 180 fokra hevített sütőben, felső rácson 10-16 percig sütöm. Sütője válogatja, menyi idő kell neki, mindenesetre tíz perc elteltével érdemes ellenőrizni: ha a kiflik talpa tejeskávé színű, 1-2 perc múlva vegyük ki a sütőből.
A friss kiflik ilyenkor még törékenyek (s persze tűzforrók), ezért 1-2 percet várjunk, majd egyesével forgassuk vaníliás porcukorba. (A fenti adaghoz 15 dkg porcukor és 2 tasak vaníliás cukor keveréke dukál.) Ezen első forgatáskor a cukorréteg mintegy bevonatként rátapad a meleg kiflikre; ha teljesen kihűltek, forgassuk ismét a cukorba, így igazán tetszetősek lesznek. (A fotó az első forgatás után készült, majd töltök fel fotogénebb példányokat is) :)
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?