Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mákos linzercsillagok

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mákos linzercsillagok
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 50 darabhoz

Tésztához

Töltelékhez

  • kb. 200 g málnalekvár

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk.

A masszát több adagban enyhén lisztezett munkafelületen 3 mm vastagságú lappá nyújtjuk. A tésztát csillag alakú kiszúró formával (kb. 6 cm átmérőjű) kiszaggatjuk, a csillagok felének közepéből kb. 2,5 cm átmérőjű kisebb csillagokat szúrunk ki, majd az előkészített tepsibe helyezzük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-15 perc

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a lekvárt simára keverjük. Az alsó csillaglapokat a lekvárral megkenjük, majd a felső lappal befedjük és enyhén összenyomjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Amennyiben a tészta túl lágy lenne, tegyük hűtőszekrénybe.

A csillagokat ízlés szerint Dr. Oetker Tortabevonóval is díszíthetjük.

Jól záródó fémdobozban a sütemény akár 3 hétig is eltartható.

Vélemények

niko13

niko13
2013.12.24. | 21:23

Én szeretem a mákosat,így nekem nagyon ízlett!
Adri0202

Adri0202
2013.12.23. | 23:12

Sütés után kicsit kemény volt, de másnapra nagyon jól megpuhult - az a pár darab, ami megmaradt.
aniko74

aniko74
2013.12.23. | 19:36

nokedli1986

nokedli1986
2013.12.22. | 10:52

A barátainknak sütöttem meg egy hangulatos borogatós estéhet. Nagyon jól kiegészítette a hangulatot.
rIKkk

rIKkk
2013.12.20. | 18:13

Én többféle lekvárral töltöttem, és néhányat "elfordítva" töltöttem, hogy mégtöbbágú csillagokat kapjak.
limike

limike
2013.12.18. | 22:57

Nagyon egyszerű elkészíteni és a gyerekek nagyon szerették!!
Mareszom

Mareszom
2013.12.17. | 08:37

Nagyon finom. El is állt volna, ha meg nem esszük.
Abigél30

Abigél30
2013.12.16. | 14:37

Nagyon finom,összeragasztás után gyorsan megpuhult.Én narancslekvárral készítettem. :)
Esztók13

Esztók13
2013.12.15. | 15:15

Könnyen elkészíthető,gyerekekkel is és nagyon kiadós. 2 evőkanálnyi lisztet kakaóporral helyettesítve kakaós tésztát is készíthetünk. Mák helyett dióval,mogyoróval vagy mandulával is készíthetjük.
Cinke

Cinke
2013.12.15. | 15:01

Jól sikerült, finom sárgabarack-josta lekvárral lett összeragasztva.
moncsesz

moncsesz
2013.12.15. | 11:28

szuper
Tercsinéni

Tercsinéni
2013.12.14. | 17:33

nagyon finom ízletes sütemény, imádták a kislányok is készíteni a formákat. Mi darált diót használtunk mandula helyett.
Erebosz

Erebosz
2013.12.14. | 15:13

Egyszerű és gyorsan készen van. Romantikus szivecskés mintát választottam. Szép hétvégét!
Csellenge

Csellenge
2013.12.13. | 22:29

Nagyon finom, màkot nem raktam bele mert itthon nem nagyon szeretik a többiek :) remélem meg fog kicsit puhulni...
popostar

popostar
2013.12.13. | 18:56

Eddig a kedvencem a sütinaptárból :) Én feketeerdő lekvárral készítettem és isteni
Nikol

Nikol
2013.12.12. | 17:40

Finom lett :)
Tündi0404

Tündi0404
2013.12.11. | 18:48

én még más formákat is ki hoztam belőle és csokit is raktam rá a végeredény nogyon jó lett!!
ildiko61

ildiko61
2013.12.11. | 17:17

Nagyon finom lett, szívesen megsütöm, máskor is.
psycheee

psycheee
2013.12.11. | 14:13

Mandula helyett diót daráltam és nem is teljesen apróra. Sőt! Málna helyett fahéjas szilvalekvárt merészeltem használni. Javíthatatlan vagyok. :)
MARCSULA

MARCSULA
2013.12.11. | 13:25

Elkészültek 60 db lett belőle.Én 3 evőkanál tejfölt tettem a tésztához ,mert nagyon törött,így viszont nagyon jó volt vele dolgozni.Som és meggy lekvárral töltöttem őket,nagyon finom ezekkel a savanykás lekvárokkal!
Barbi29

Barbi29
2013.12.11. | 12:54

finom
BMoncsi1985

BMoncsi1985
2013.12.11. | 11:20

Finom sütemény, ajánlom mindenkinek! :)
BChristina

BChristina
2013.12.11. | 09:17

Finom, mutatós! :-)
Sizsu

Sizsu
2013.12.11. | 09:16

Nekem nincs csillag formám, de így is jól néz ki, és az íze is különleges.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!