Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Stollen csúcsok

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Stollen csúcsok
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 50 darabhoz

Tésztához

Díszítéshez

  • 100 g vaj
  • 50 g porcukor
  • 2 teáskanál mézeskalácsfűszer

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. A kandírozott citromhéjat apróra vágjuk. A mazsolát rumos tejbe áztatjuk.

Elkészítés

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A kandírozott citromhéj és a lecsepegtetett mazsola kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverővel) először alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a citromhéjat és a mazsolát, majd két teáskanál segítségével dió nagyságú halmokat helyezünk az előkészített tepsire. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15-20 perc

Közben a vajat megolvasztjuk. A porcukrot a mézeskalácsfűszerrel elkeverjük.

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra tesszük és a megolvasztott vajjal azonnal meglocsoljuk, majd a cukros-fűszeres keverékkel meghintjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Jól záródó fém dobozban a sütemény akár 3 hétig is eltartható.

Vélemények

nokedli1986

nokedli1986
2013.12.22. | 10:57

Párom kedvenc süteménye lett.
BChristina

BChristina
2013.12.18. | 10:44

Finom!
MARCSULA

MARCSULA
2013.12.17. | 09:04

Jól sikerültek és nagyon finomak,hamar elkészíthető!
Sizsu

Sizsu
2013.12.16. | 15:29

Finom omlós, akár mélyhűtőbe téve, onnan kiolvasztva is ugyanolyan finom marad.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!