Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Egy tészta: három csokis finomság

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Egy tészta: három csokis finomság
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 80 darabhoz

Tésztához

Ezenkívül

  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Egy púpos evőkanálnyi mandula kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.

A félretett mandulát a munkafelületre hintjük és az egyik rész tésztát egy 25 cm hosszú hengerré formázzuk, majd letakarva a mélyhűtőbe tesszük.

A második rész tésztát kettévágjuk, és enyhén lisztezett munkafelületen két 25 cm hosszú hengerré formázzuk. A hengereket az előkészített tepsibe helyezzük. A hengerekbe az újbegyünkkel egy 3 cm széles mélyedést nyomunk. A lekvárt egy főzőedényben felmelegítjük és egy kiskanál segítségével a mélyedésekbe töltjük.

A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15-20 perc

Sütés után a süteményt 5 percig sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd 2,5 cm széles szeletekre vágjuk.

Közben a harmadik rész tésztából kb. 1 cm vastagságú és 7 cm hosszú hengereket formázunk (kb. 24 db jön ki belőle), majd a hengerek végeit elvékonyítjuk. A hengereket a tepsibe helyezzük, és kifliformára hajtjuk.

A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc.

Sütés után a kifliket sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Míg a kiflik sülnek, a lefagyasztott tésztahengert kb. fél cm széles szeletekre vágjuk. A tallérokat szintén tepsibe helyezzük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-15 perc

Sütés után a tallérokat sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A kiflik díszítéséhez a tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint megolvasztjuk és a tasakból közvetlenül a kiflikre locsoljuk. A tallérokat porcukorral hintjük.

Tárolás

Jól záródó fémdobozban a sütemények akár 3 hétig is eltarthatók.

Vélemények

Ibi53

Ibi53
2014.12.09. | 15:37

Ötletes, mutatós és könnyen elkészíthetö teasütemény. Köszönöm a receptet.
Zsófika94

Zsófika94
2014.12.08. | 19:30

Nálunk nagyon bevált ez a recept,nagyon ízlett mindenkinek.Nagyon finom és könnyen elkészíthető!!
édesmézes

édesmézes
2014.09.18. | 09:30

Nekem is tetszett,finom és ötletes.
niko13

niko13
2013.12.24. | 21:29

Nekem nagyon ízlett!!És ötletes egy tészta több süti!
nokedli1986

nokedli1986
2013.12.22. | 11:01

Ezt a süteményt a munkahelyi bulira készítettem el mert nagyon egyszerű és mutatós. Persze nagyon finom is. a munkatársaim el voltak ragadtatva és rögtön a receptet kérték.
Cinke

Cinke
2013.12.19. | 22:13

Gyorsan elkészíthető aprósütemény. Nálunk kis kifli készült belőle.
Marcsika89

Marcsika89
2013.12.19. | 18:39

Nagyon jó ötlet, hogy egy tésztából háromféle süti lesz.
MARCSULA

MARCSULA
2013.12.19. | 12:00

Elkészültek nagyon finom ,jó kis apró sütemény.Én a lekvárosakat megszórtam még sütés előtt egy kis szeletelt mandulával!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!