Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi linzer

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Linzer tésztához:

25 dkg liszt
13 dkg margarin
7 dkg porcukor
1 tojássárga
pici fahéj

Mázhoz:

1 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé
ételfesték
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A linzertésztához mindent gyorsan, de alaposan összegyúrunk. A tésztát kinyújtjuk és tetszés szerinti formákat készítünk. Tepsibe rakjuk. 190 fokon légkeveréses sütőben 6-8 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek elkészítjük a mázat és feldíszítjük.
A mázhoz a többször átszitált porcukrot a citromlével és a tojásfehérjével alacsony fokozaton jól kikeverjük. Ha kész egy zacskóba félreteszünk egy keveset és jól lezárjuk a zacskót. A többit elosztjuk, annyi felé ahány színt szeretnénk készíteni, majd külön-külön megszínezzük és ecsettel kenjük rá a linzerek tetejére. Ha nagyon sűrű hígítsuk pár csepp citromlével. Ha megszáradt a máz, akkor a félretett zacskóból díszíthetjük tovább.

Tárolás

Jól záró dobozban sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

Díszíthetjük kókusszal és dekor cukorral is, de addig, amíg meg nem szárad a máz!
Karácsonyi linzer Karácsonyi linzer Karácsonyi linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!