Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Isler (Ildikó módra)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

0,5 kg liszt
14 dkg porcukor
25 dkg margarin
8 dkg zsír
2 db tojássárgája

Töltelék:

30 dkg vegyes gyümölcsíz

Tetejére:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához való anyagokat jól összegyúrjuk. Selymes jól nyújtható tésztát kapunk.
Lisztezett munkalapon 3 mm vastagságúra kisodorjuk és egy közepes méretű pogácsa szaggatóval korongokat készítünk, amit előmelegített sütőben halványsárgára sütünk. (160 C-on, 15 perc)
A korongokat a lekvárral összeragasztjuk.
A tortabevonót vízgőz fölött megolvasztjuk és az islerünk tetejét a csokoládéba mártjuk.

Tálalás

Az elkészíthető mennyiség a korongok méretétől függően: 40-50 db.

Tárolás

Sokáig nem kell tárolni, bár aromazáró dobozban jól eltartható. Hűtést nem igényel.

Alternatív elkészítés

Az isler összeragasztásához más savanykás ízű lekvárt is használhatunk, de vegyes gyümölcsízzel az igazi.
Isler (Ildikó módra)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!