Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Moszkauer

gumiribizli receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1101-gumiribizli
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

  • • 32 dkg darált dió
  • • 32 dkg cukor
  • • 32 dkg cukrozott vagy kandírozott narancshéj(darálva)
  • • 4 dkg vaj
  • • 2 dl tejszín
  • • 4 dkg liszt
gumiribizli gumiribizli receptje

Elkészítés

Előkészítés

Narancsgrillázsos aprósütemény, alapja a darált dió és a kandírozott narancs. Jellegzetes karácsonyi édesség.

A liszten kívül mindent összekeverünk egy kis lábosban, és kb. 70-80 °C fokra kevergetve felmelegítjük. a tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd sima csövű nyomózsákba töltjük, vagy kiskanállal adagoljuk.
Próbasütést végzünk: Két kis halmot nyomunk sütőpapírral fedett tepsire, és egy nedves kanál fejével kissé ellapítjuk. 200 °C-os sütőben kb. 8 perc alatt megsütjük.
Akkor jó, ha már nem hólyagosodik fel a közepe, a széle pedig aranybarna. Figyeljük meg, hogy mennyire terül, majd ilyen távolságra nyomkodjuk egymástól, hogy ne süljenek össze.

Tálalás

Hozzávalók 25 darabhoz.

Tárolás

Hűtés nélkül napokig eláll, így az ünnepek előtt is elkészíthetjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Sütés után hagyjuk kihűlni, majd a talpát kenjük meg csokoládéval. Dermedés után fogyasztható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!