Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Linzer süti

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Linzer süti

110 g őrölt mandula
260 g liszt
1/2 kiskanál fahéj
1/4 kiskanál só
227 g vaj vagy margarin
165 g barna cukor
2 nagy tojássárgája
1 citrom
málna lekvár
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vajat morzsoljuk el a szitált liszttel, fahéjjal, sóval, cukorral, majd gyúrjuk össze a tojással, vanília aromával és a citrom levével. Majd hozzáadjuk az őrölt mandulát. A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
Egy óra pihentetés után tegyük a tésztát liszttel meghintett deszkára, és nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra. Szúrjunk ki belőle 5 cm-es téglalap formákat (vagy csillag ,szív formát ), és a süti felének a közepét még egy gyűszűvel is lyukasszuk ki. Tegyük sütőpapírral borított tepsibe, majd előmelegített sütőben 200ºC fokon 12-14 percig süssük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. Tegyünk egy-egy teáskanálnyi málnalekvárt a megsütött süti közepére, majd óvatosan nyomjuk rá a kiszúrt és megsütött linzer sütit. Szórjuk meg bőven porcukorral.
Linzer süti Linzer süti

Hozzászólások

tramita710101@freemail.hu
TraRita
Dátum 2013. January. 13. 14:26
Narancs lekvárral ragasztottam össze a tésztát. Illik a mandulához és a fahéjhoz is. Nagyon finom linzerek lettek.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!