Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pisztáciás keksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pisztáciás keksz

14 dkg fehér tönkölyliszt
5 dkg pisztácia (tisztított, darált)
9 dkg margarin (bio)
7 dkg édesítő (nyírfacukor, stívia)
1/2 rúd vanília (kikapart magja)
2 ek. növényi tej (rizs,zab, szója)
lekvár az összeragasztáshoz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A pisztáciát megdaráljuk (nem baj, ha sós) és habosra keverjük a margarinnal és az édesítővel, majd hozzádolgozzuk a lisztet, amit előzőleg elkeverünk a vaníliával és a sütőporral. Ha túl kemény a tészta adhatunk hozzá 1-2 ek. tejet. Majd fóliába csomagolva hűtőben fél órát pihentetjük.
A tésztát lisztezett lapon fél cm vastagra kinyújtjuk, és kerek szaggatóval kiszúrjuk a kekszeket, majd tepsire rakva 170 'C-on 10-15 percig sütjük.
Eperlekvárral megkenve, párban összeragasztjuk.

Tálalás

15 db

Alternatív elkészítés

Én az ajándék smile kiszúróval készítettem.
Pisztáciás keksz Pisztáciás keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!