Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Linzer, Isler

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

60 dkg liszt
45 dkg vaj
20 dkg porcukor
3 tojássárgája

Islerhez:

3 dkg darált dió

Töltelékhez:

lekvár (pl.:barack, áfonya, szamóca, szőlő)

Tetejére:

nyújtófával tört dió
1- 1,5 tábla étcsokoládé (23 db islerhez)
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A vaj ne legyen kemény.

Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot és a porcukrot.
Megfelezzük a tésztát, az egyik felébe belegyúrjuk a darált diót is.
Hűtőben pihentetjük kb. fél órát, majd picit hagyjuk puhulni szobahőmérsékleten.
Vékonyan lisztezett felületen kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk.
A linzereknél minden 2. közepére egy lyukat teszünk.
Megkenjük vékonyan egész tojással, megszórjuk dióval, vagy natúr hagyjuk.
Előmelegített sütőben 180 °C-on 9-10 percig sütjük.
Hagyjuk kicsit hűlni, mert könnyen eltörnek.
Spaklival szedjük fel a tepsiről.
Linzereknél:
Minden nem lyukas közepű tésztának a tepsivel érintkező felét lekenjük lekvárral.
A linzerek tetejét külön tálcán leszórjuk porcukorral, majd összeillesztjük őket.
Islereknél:
Minden második tésztának a tepsivel érintkező felének a közepére nyomunk egy kis lekvárt.
Kicsi lekvárt felforrósítunk, majd a süti másik tésztájának a tetejét vékonyan lekenjük vele.
Összeillesztjük a két tésztát, úgy, hogy a forró lekvárral lekent fele felfelé nézzen.
Betesszük a hűtőbe.
Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét pici olajjal.
Mikor már nem ragad a lekvár a tészta tetején, egyesével kézzel belemártjuk félig a csokiba, majd valamilyen rácsra tesszük, ha esetleg csöpögne.
Visszatesszük a hűtőbe, hogy a csoki megdermedjen.

Tálalás

Kb. 23 db

Tárolás

Hűvös, száraz helyen tároljuk.
Linzer, Isler Linzer, Isler Linzer, Isler

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!