Linzer, Isler
Hozzávalók
tészta:
Islerhez:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Megfelezzük a tésztát, az egyik felébe belegyúrjuk a darált diót is.
Hűtőben pihentetjük kb. fél órát, majd picit hagyjuk puhulni szobahőmérsékleten.
Vékonyan lisztezett felületen kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk.
A linzereknél minden 2. közepére egy lyukat teszünk.
Megkenjük vékonyan egész tojással, megszórjuk dióval, vagy natúr hagyjuk.
Előmelegített sütőben 180 °C-on 9-10 percig sütjük.
Hagyjuk kicsit hűlni, mert könnyen eltörnek.
Spaklival szedjük fel a tepsiről.
Linzereknél:
Minden nem lyukas közepű tésztának a tepsivel érintkező felét lekenjük lekvárral.
A linzerek tetejét külön tálcán leszórjuk porcukorral, majd összeillesztjük őket.
Islereknél:
Minden második tésztának a tepsivel érintkező felének a közepére nyomunk egy kis lekvárt.
Kicsi lekvárt felforrósítunk, majd a süti másik tésztájának a tetejét vékonyan lekenjük vele.
Összeillesztjük a két tésztát, úgy, hogy a forró lekvárral lekent fele felfelé nézzen.
Betesszük a hűtőbe.
Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét pici olajjal.
Mikor már nem ragad a lekvár a tészta tetején, egyesével kézzel belemártjuk félig a csokiba, majd valamilyen rácsra tesszük, ha esetleg csöpögne.
Visszatesszük a hűtőbe, hogy a csoki megdermedjen.
Tálalás
Tárolás
Linzer, Isler
Hozzávalók
Islerhez:
Töltelékhez:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Megfelezzük a tésztát, az egyik felébe belegyúrjuk a darált diót is.
Hűtőben pihentetjük kb. fél órát, majd picit hagyjuk puhulni szobahőmérsékleten.
Vékonyan lisztezett felületen kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk.
A linzereknél minden 2. közepére egy lyukat teszünk.
Megkenjük vékonyan egész tojással, megszórjuk dióval, vagy natúr hagyjuk.
Előmelegített sütőben 180 °C-on 9-10 percig sütjük.
Hagyjuk kicsit hűlni, mert könnyen eltörnek.
Spaklival szedjük fel a tepsiről.
Linzereknél:
Minden nem lyukas közepű tésztának a tepsivel érintkező felét lekenjük lekvárral.
A linzerek tetejét külön tálcán leszórjuk porcukorral, majd összeillesztjük őket.
Islereknél:
Minden második tésztának a tepsivel érintkező felének a közepére nyomunk egy kis lekvárt.
Kicsi lekvárt felforrósítunk, majd a süti másik tésztájának a tetejét vékonyan lekenjük vele.
Összeillesztjük a két tésztát, úgy, hogy a forró lekvárral lekent fele felfelé nézzen.
Betesszük a hűtőbe.
Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét pici olajjal.
Mikor már nem ragad a lekvár a tészta tetején, egyesével kézzel belemártjuk félig a csokiba, majd valamilyen rácsra tesszük, ha esetleg csöpögne.
Visszatesszük a hűtőbe, hogy a csoki megdermedjen.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?