Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csíkos linzer

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

25 dkg liszt
13 dkg margarin
7 dkg porcukor
1 kisebb tojás
1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A linzertésztához a margarinnal a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot jól szétmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgát és egy evőkanál tejet, majd készre gyúrjuk a tésztát. Elfelezzük és az egyik feléhez hozzágyúrjuk a kakaóport.
Kinyújtjuk mindkét tésztát körülbelül egyforma téglalapra. Megkenjük a sárga tésztát a kissé felvert tojásfehérjével és rátesszük a kakaós lapot. Kissé nyújtófával meggörgetjük, hogy jól összetapadjanak. Majd felvágjuk 6 csíkra, ezeket is egymásra helyezzük, és minden összeillesztésnél megkenjük a tojásfehérjével. Becsomagoljuk és betesszük a hűtőbe minimum 2 órára. Ezután felszeleteljük és tepsibe rakosgatjuk. Megsütjük 190 fokon légkeveréses sütőben kb. 5-8 perc alatt attól függően milyen vastagra vágtuk.

Tálalás

Kb. 40 darab

Tárolás

Jól záró dobozban, sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

Ha sietünk, akkor csak 30 percre tegyük a fagyasztóba szeletelés előtt.
Csíkos linzer Csíkos linzer Csíkos linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!