Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Hókifli (mákos)

rIKkk receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2347-rikkk
Hókifli (mákos)
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Aprósütemények , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Tészta

  • 40 dkg zsír
  • 70 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag friss élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 4 dkg porcukor
  • 1 kk. só

Töltelék

  • 30 dkg mák
  • 20 dkg cukor
  • kevés víz

Beforgatáshoz

rIKkk rIKkk receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt a meglangyosított tejben fölfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
A töltelékhez a darált mákot összekeverjük a cukorral és kevés vízzel nedves homok állagúra nedvesítjük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kb. 8-10 cm átmérőjű kiszúróval köröket szaggatunk belőle. Teáskanálnyi halmokat teszünk rá a töltelékből, majd kiflit hajtunk belőle.
Tepsibe tesszük és pár perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és világosra sütjük.
Még langyosan vanillincukorral kevert porcukorba hempergetjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!