Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Cantuccini

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Cantuccini
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 30 darabhoz

  • 125 g szeletelt mandula
  • 3 tojásfehérje (közepes méretű)
  • 125 g porcukor
  • 1 teáskanál Dr. Oetker Aroma vanília
  • 1 teáskanál mandula aroma
  • 100 g búzaliszt

Elkészítés

Előkészítés

A szeletelt mandulát egy edényben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd egy tányéron hagyjuk kihűlni. A sütőformát (25 x 11 cm) kivajazzuk, és a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojásfehérjét konyhai robotgéppel olyan kemény habbá verjük, hogy a késsel ejtett vágás látható maradjon. Majd a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán hozzákeverjük a cukrot, a vanília és a mandula aromát. A konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán pedig hozzászitáljuk a lisztet, majd a mandulát is óvatosan a masszához keverjük. Végül az egész tésztát a sütőformába töltjük, és a tetejét egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt 25 percig elősütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

Az elősütött süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A sütő hőmérsékletét újra beállítjuk, majd a tepsit kibéleljük sütőpapírral.

A kihűlt süteményt kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk, majd a tepsibe helyezzük, és továbbsütjük még 15 percen keresztül.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 140 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 1-2. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A megsült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Vélemények

jancsa01

jancsa01
2012.01.10. | 16:50

Finom, egyszerű, ropogós!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!