Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Linzerkarika

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

250 g liszt
100 g cukor
175 g vaj vagy margarin (puha)
1 db tojás

Továbbá:

Ribizlizselé
Porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Kibélelünk két tepsit sütőpapírral és a sütőt előmelegítjük 180°C-ra (légkeverésesnél 160°C-ra)

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sütőporral egy keverőtálban, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk és egy dagasztóspirállal ellátott kézi mixerrel összedolgozzuk. Kétfelé osztjuk, majd az egyik cipót lisztezett felületen kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Ha túl lágy lenne, tegyük a tésztát néhány percre a hűtőbe, vagy a fagyasztóbba. A kiszaggatott sütik felének közepét egy sima felületű dekorálócsővel lyukakat szaggatunk, így majd látszódni fog a lekvár a kész süti betöltése után. Helyezzük őket tepsire és tegyük be a sütőbe. Addig süssük, amíg a széle éppen elkezd aranybarnává válni, de semmiképpen se tovább, mert kőkemény lesz. Néhány percig hűtjük a tepsin, majd óvatosan rácsra téve az aprósüteményt teljesen kihűtjük. Ugyanígy járjunk el a maradék tésztával is.
Ha kihűltek vékonyan megkenjük a lekvárral őket és ráhelyezzük a lukas tetőket. Néhány evőkanál ribizlilekvárt felforrósítunk és egy kis nejlonzacskóba tesszük. A sarkát kivágva a sütik közepét feltöltjük. Ha a dzsem megszilárdul, porcukorral meghintjük és tálaljuk.

Alternatív elkészítés

Bármilyen más lekvárral is elkészíthetjük, de szerintem a piros dzsemekkel töltöttek néznek ki a legjobban.
Linzerkarika

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!