Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Nürnbergi mézes puszedli

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Nürnbergi mézes puszedli
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt (18 dkg liszt a tésztához + 2 dkg a formázáshoz)
  • 1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 csipet só
  • 12 dkg porcukor
  • 1 nagy evőkanál méz
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 5 dkg apróra vágott dió vagy mandula
  • 5 dkg apróra vágott kandírozott narancs- és citromhéj vegyesen

A cukormázhoz

  • 10 dkg porcukor
  • 1-2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál rum
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Előkészítés

A citrushéjakat, valamint a mandulát egészen finomra aprítjuk.

18 dkg lisztet tálba mérjük, hozzákeverjük a mézes fűszerkeveréket, a sót és a sütőport.
A mézet a cukorral és az egész tojással keverőtálba öntjük, és a háztartási robotgép habverőjével fehéredésig keverjük. Alacsonyabb fokozatra kapcsolva kanalanként hozzáadagoljuk a lisztes keveréket. Félretesszük a robotgépet, és egy fakanállal beledolgozzuk a mandulát, valamint citrom- és narancshéjat.
2 nagyobb tepsit sütőpapírral borítunk, a sütőt 175 fokra előmelegítjük.
A félretett 2 dkg liszt segítségével a tésztából egészen apró, nagyjából 1,5 cm átmérőjű kis gömböket formálunk. Az előkészített tepsire ültetjük őket, egymástól legalább 2 cm távolságra.
A sütő teljesítményétől függően nagyjából 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácson hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a cukormázat: ehhez a porcukrot kis tálba szitáljuk (fontos, hogy egyetlen apró rög se legyen benne), majd hozzáadunk 1 evőkanál rumot és 1 evőkanál vizet. Ha túl sűrű lenne, kevés vizet még adhatunk hozzá, de ne többet 1 evőkanálnyinál. Az egészet alaposan elkeverjük.
A kis puszedliket, a gömbölyű felükkel belemártjuk a mázba, majd visszahelyezzük a rácsra. Ha kedvünk van, mindegyik tetejére biggyeszthetünk egy kis darabka mandulát, de anélkül is nagyon finom.

Tárolás

Ha tökéletesen megszáradtak, jól záródó dobozban tárolhatjuk őket akár 2-3 hétig is.

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2014.12.21. | 20:49

Ismét elkészült, de most csokival díszítettem,így is nagyon finom!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!