Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Nürnbergi mézes puszedli

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Nürnbergi mézes puszedli
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt (18 dkg liszt a tésztához + 2 dkg a formázáshoz)
  • 1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 csipet só
  • 12 dkg porcukor
  • 1 nagy evőkanál méz
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 5 dkg apróra vágott dió vagy mandula
  • 5 dkg apróra vágott kandírozott narancs- és citromhéj vegyesen

A cukormázhoz

  • 10 dkg porcukor
  • 1-2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál rum
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Előkészítés

A citrushéjakat, valamint a mandulát egészen finomra aprítjuk.

18 dkg lisztet tálba mérjük, hozzákeverjük a mézes fűszerkeveréket, a sót és a sütőport.
A mézet a cukorral és az egész tojással keverőtálba öntjük, és a háztartási robotgép habverőjével fehéredésig keverjük. Alacsonyabb fokozatra kapcsolva kanalanként hozzáadagoljuk a lisztes keveréket. Félretesszük a robotgépet, és egy fakanállal beledolgozzuk a mandulát, valamint citrom- és narancshéjat.
2 nagyobb tepsit sütőpapírral borítunk, a sütőt 175 fokra előmelegítjük.
A félretett 2 dkg liszt segítségével a tésztából egészen apró, nagyjából 1,5 cm átmérőjű kis gömböket formálunk. Az előkészített tepsire ültetjük őket, egymástól legalább 2 cm távolságra.
A sütő teljesítményétől függően nagyjából 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácson hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a cukormázat: ehhez a porcukrot kis tálba szitáljuk (fontos, hogy egyetlen apró rög se legyen benne), majd hozzáadunk 1 evőkanál rumot és 1 evőkanál vizet. Ha túl sűrű lenne, kevés vizet még adhatunk hozzá, de ne többet 1 evőkanálnyinál. Az egészet alaposan elkeverjük.
A kis puszedliket, a gömbölyű felükkel belemártjuk a mázba, majd visszahelyezzük a rácsra. Ha kedvünk van, mindegyik tetejére biggyeszthetünk egy kis darabka mandulát, de anélkül is nagyon finom.

Tárolás

Ha tökéletesen megszáradtak, jól záródó dobozban tárolhatjuk őket akár 2-3 hétig is.

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2014.12.21. | 20:49

Ismét elkészült, de most csokival díszítettem,így is nagyon finom!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató